Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ulkoministeri Soini vierailee Englantilaisessa koulussa 100-vuotiaan ulkoministeriön kunniaksi - Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO
OECD:SSÄ JA UNESCOSSA, Pariisi

  • Permanent Delegation of Finland to the OECD
    Puh. +33-1-4524 7171, S-posti: sanomat.oec@formin.fi
  • Permanent Delegation of Finland to UNESCO
    Puh. +33-1-4568 3433, S-posti: sanomat.une@formin.fi
English | Suomi |  | twitter | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 16.5.2018 | Ulkoministeriö

Ulkoministeri Soini vierailee Englantilaisessa koulussa 100-vuotiaan ulkoministeriön kunniaksi

Ulkoministeriön perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi ulkoministeri Timo Soinin koulukiertue huipentuu tältä keväältä maanantaina 21. toukokuuta Englantilaisessa koulussa Helsingin Pitäjänmäessä järjestettävään tilaisuuteen.

Englantilaisessa koulussa (The English School) järjestettävässä vierailussa Timo Soini haluaa nostaa esiin erityisesti nuorten roolia ulko- ja turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä.

”Kansainvälisen vakauden, turvallisuuden ja rauhan edistäminen ovat olleet keskeinen osa ulkoministeriön tehtäväkenttää. Nuoret ovat tässä työssä tärkeitä toimijoita ja heidät tulee saada alusta asti mukaan esimerkiksi rauhanprosesseihin”, Soini sanoo.

Ulkoministeri Soini on kiertänyt kouluja viime vuoden marraskuusta alkaen niin pääkaupunkiseudulla kuin maakunnissakin. Koulukiertueen tavoitteena on ollut tavata nuoria ja keskustella nuorten osallistumisesta ja yhteiskunnallisista vaikutusmahdollisuuksista. Viime vuonna käynnistyneen kiertueen kantava teema on ollut ulko- ja turvallisuuspolitiikan merkitys väkivaltaista radikalisoitumista ennalta ehkäisevässä työssä.

Ulkoministeriön 100-vuotisjuhlavuoden kaksi peruslähtökohtaa ovat ulkoministeriön toiminnan esittely kansalaisille ja sisäisen yhteishengen kohottaminen. Ministerin kouluvierailuiden ohella ulkoministeriön asiantuntijat käyvät kaikissa Suomen maakunnissa esittelemässä ministeriön toimintaa kaikille avoimissa yleisötilaisuuksissa, sekä lukioissa tai korkeakouluissa.

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. +358 46 923 4581.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 16.5.2018


© Suomen pysyvä edustusto OECD:ssä ja UNESCOssa, Pariisi | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot